Dette er et lille kit objektiv som jeg helt ærligt ikke havde de store forventninger til. Men jeg må da lige indrømme at det performer da ganske godt til prisen. Det er hvad man kunne betegne som plastic fantastic, skarpheden er rigtigt fin og AF er ganske hurtig. 28mm er ikke meget vidvinkel, men kan gå til mange ting uden problemer. 70mm giver mulighed for fine portrætter, selvom F5.6 giver lidt begrænsing med baggrunds sløring og lysinfald. Der er en zoom ring og en fokus ring, og ellers er der ingen andre kontroller. Der er Sony’s Optical Steady Shot billedstabilisering som faktisk arbejder sammen med sensor billedestabiliseringen for endnu bedre resultater. DxOMark rater objektivet til 25P-Mpix – det vil sige den kan opløse 25Mpixel. Det er ret godt gået for et objektiv i den prisklasse.

Der er kke meget at sige om objektivet, der er ment som et kit objektiv til A7 serien. Udseenet er meget beskedent, og der er da heller ikke meget at skrive om. Vægten på knap 300g gør dette til et fint rejse objektiv. Den udvider sig en anelse når man zoomer, men det er ikke ret meget. Objektivet er fuldstændig lydløst, og fokuserer hurtigt og sikkert. Billede stabiliseringen gør sit job ganske fint.

Der er selvfølgelig begrænsniger med sine begrænsede lysstyrke. Men med et kamera der håndterer ISO fornuftigt kommer man nu alligevel langt.

Et fint lille objektiv der fåes til stort set ingen penge. Value for money – helt klart.

Close Menu